Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 16 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna
  Widok do druku

Dom weselny KAROLINA - Sandomierz
Autor Wiadomość
PostWysłany: Nie Wrz 13, 2009 9:25 pm 
Przecinak
Przecinak
Awatar użytkownika

Dołączenie: Pon Maj 09, 2005 8:46 pm
Miejscowość: Sandomierz/Lublin
Macie już doświadczenia związane z tym domem weselnym?

Re: Dom weselny KAROLINA - Sandomierz
PostWysłany: Nie Wrz 13, 2009 9:39 pm 
Pogromca postów
Pogromca postów
Awatar użytkownika

Dołączenie: Wto Maj 10, 2005 5:00 pm
Żenisz się? :D

PostWysłany: Nie Wrz 13, 2009 9:45 pm 
Przecinak
Przecinak
Awatar użytkownika

Jeszcze nie :)

PostWysłany: Pon Wrz 14, 2009 10:54 am 
Wymiatacz
Wymiatacz
Awatar użytkownika

Dołączenie: Sob Kwi 07, 2007 10:34 am
Miejscowość: San Domingo
A gdzie to?

PostWysłany: Pon Wrz 14, 2009 11:22 am 
Przecinak
Przecinak
Awatar użytkownika

Za WSHP, przed Shellem

PostWysłany: Pon Wrz 14, 2009 1:56 pm 
Pogromca postów
Pogromca postów
Awatar użytkownika

Dołączenie: Wto Maj 10, 2005 5:00 pm
Stronę www mają mocno średnią.
http://www.karolina.sandomierz.pl/

Menu brzmi smacznie. Ciekawe, jaka jest jakość żarełka i wielkości porcji.
W środku całkiem przyjemnie (wydaje się ze zdjęć).

PostWysłany: Pon Paź 12, 2009 2:54 pm 
Początkujący
Początkujący

Dołączenie: Pon Paź 12, 2009 2:51 pm
ostatnio bylam tam na weselu, jedzonko pyszne, jest go duzo i w srodku jest slicznie jak w bajce, obsluga ok Polecam:-)

PostWysłany: Sob Paź 17, 2009 12:55 am 
Wymiatacz
Wymiatacz
Awatar użytkownika

nieznana22 napisał(a):
ostatnio bylam tam na weselu, jedzonko pyszne, jest go duzo i w srodku jest slicznie jak w bajce, obsluga ok Polecam:-)

kiepskie bajki Ci opowiadali jak byłaś mała

PostWysłany: Sob Lis 28, 2009 8:32 am 
Początkujący
Początkujący

Dołączenie: Sob Lis 28, 2009 8:13 am
Ja bylem tam na weselu w tej karolinie na krakowce a takze i w sarmacie pod brama opatowska w tym roku w wakcje i powiem wam ze te miejsca sie od siebie wogole sie nie różnia no moze polozeniem! ale i w jednym i drugim jedzenie bez smaku(niewiem czy oni mysla ze to co stoi na stolach to ma tylko wygladac, przeciez to ludzie chca jesc). Obsluga beznadziejna wogole nie dbajac o goscia jak o cos poprosilem to czekalem i czekalem az sie upomnialem drugi raz i znowu czekalem w koncu musialem sie upomniec trzeci raz i kelner mnie olal tak bylo w karolinie, natomiast w sarmacie poprosilem o czysty talezyk to musialem go sobie sam znalezc! no takie rzeczy sa nie do pomyslenia jezeli ktos dba o renome zakladu to powinny byc takie rzeczy tip top. no nic ale to moje zdanie moze ktos sie jeszcze wypowie na temat tych lokali!!!!!!!! :?

PostWysłany: Sob Kwi 03, 2010 9:19 pm 
Początkujący
Początkujący

Dołączenie: Sob Kwi 03, 2010 9:15 pm
może się ktoś wypowiedzieć obiektywnie na temat tego domu weselnego karolina bo widze, że kolega powyżej to chyba w żadnym lokalu zadowolone nie będzie :) a potrzebuje opinii bo zastanawiam się nad tym lokalem

PostWysłany: Nie Kwi 04, 2010 9:56 am 
Wymiatacz
Wymiatacz
Awatar użytkownika

Uważam, że kolega raczej ma rację odnośnie krytyki. Obsługa powinna być na Twoje życzenie. Jeśli kelnerzy nie mają za zadanie donosić talerzy, to powinny być one ustawione na szwedzkim stole, ale wtedy powinni tam skierować. Ot prosta zasada gastronomiczna.

Ja zawsze polecam "Sandomierski" w okolicach Lenarczyc. Tam obsługa rewela i warunki też.

Ogólnie jestem troszkę zorientowany w branży weselnej i powiem Wam tak: jeśli macie możliwość to zorganizujcie weselicho po za Sandomierzem, np w górach. Uwierzcie mi, że wyjdzie taniej :) Kłopot tylko z dojazdem. Ceny w Sandomierzu są zdecydowanie wygórowane i nie pociągają za sobą nic atrakcyjnego. W tej samej cenie (albo niższej) można zorganizować wesele w fajnej górskiej miejscowości w drewnianym dworze lub pałacyku.

PostWysłany: Nie Kwi 04, 2010 12:55 pm 
Początkujący
Początkujący

Dołączenie: Sob Kwi 03, 2010 9:15 pm
no tak wiadomo, że wesele poza miastem typu góry czy coś to fajny pomysł ale w moim przypadku odpada gdyż większa część rodziny to starsze osoby dziadkowie ciotki itp:) więc taki wyjazd jest raczej dla nich kłopotliwy a wkońcu rodzina na takiej uroczystości być musi :)

PostWysłany: Wto Kwi 06, 2010 8:46 pm 
Początkujący
Początkujący

Dołączenie: Wto Kwi 06, 2010 8:26 pm
izalo napisał(a):
Ja bylem tam na weselu w tej karolinie na krakowce a takze i w sarmacie pod brama opatowska w tym roku w wakcje i powiem wam ze te miejsca sie od siebie wogole sie nie różnia no moze polozeniem! ale i w jednym i drugim jedzenie bez smaku(niewiem czy oni mysla ze to co stoi na stolach to ma tylko wygladac, przeciez to ludzie chca jesc). Obsluga beznadziejna wogole nie dbajac o goscia jak o cos poprosilem to czekalem i czekalem az sie upomnialem drugi raz i znowu czekalem w koncu musialem sie upomniec trzeci raz i kelner mnie olal tak bylo w karolinie, natomiast w sarmacie poprosilem o czysty talezyk to musialem go sobie sam znalezc! no takie rzeczy sa nie do pomyslenia jezeli ktos dba o renome zakladu to powinny byc takie rzeczy tip top. no nic ale to moje zdanie moze ktos sie jeszcze wypowie na temat tych lokali!!!!!!!! :?

Witam, wywołany do tablicy chciałbym się wypowiedzieć. W Hotelu Sarmata dania wydawane na salę są mają być podane elegancko, smakować i mieć trochę "sztuki" w sobie. Jeżeli ktoś chce na weselu dostać "schabowszczaka" na talerzu i pełno ziemniaków dokoła, to na pewno nie u nas. Od tego są domy weselne. Nie zgodę się, że dania mamy bez smaku, ale o gustach się nie dyskutuje. Dla mnie wyznacznikiem kuchni jest liczba zadowolonych klientów i powracających klientów. A w tej kategorii nie narzekamy. Co do talerzyka - przykro mi, że kelner nie wykazał się uprzejmością i nie przyniósł talerzyka. Mamy sporą rotację, jesteśmy obiektem który wystartował 1 maja 2009. Potrzebujemy czeku na selekcję najlepszych. Niestety w Sandomierzu nie ma dużych zasobów kadrowych. Niemniej zapraszam ponownie do restauracji. Jestem przekonany, że obecny serwis jest na bardzo wysokim poziomie. Pozdrawiam

PostWysłany: Śro Kwi 07, 2010 9:35 am 
Wymiatacz
Wymiatacz
Awatar użytkownika

Ot proszę, jak miło widzieć, że krytyka na forum do kogoś trafia.
Pomimo że w "Sarmacie" nie jadłem, to ciężko mi uwierzyć, że jedzenie jest bez "smaku". Wiem kto tam gotuje i wiem gdzie się doszkala i wiem, że gotuje bardzo dobrze (podejrzewam że jeden z najlepszych kucharzy w mieście). Jako że sam jestem kucharzem, to wiem, ze ludziom trudno dogodzić i dania podawane zgodnie z zaleceniami sztuki kulinarnej często nie trafiają w gust, bo "nie smakują jak u mamy".

Będę miał okazję być an weselu w "Sarmacie" w niedalekiej przyszłości, to sam ocenię :)

PostWysłany: Pią Kwi 09, 2010 8:32 am 
Przecinak
Przecinak
Awatar użytkownika

Dołączenie: Pon Cze 25, 2007 12:53 pm
Miejscowość: Sandomierz
Byłem 2 razy i mogę potwierdzić, ze dania podane są ładnie, ale niestety potwierdzam też, ze smakowo nie za bardzo. Nie jestem kucharzem, ale wydaje mi się, że powinni się raczej postarac składniki z najwyższej półki. Czyli najlepsze ziemniaki, warzywa, najświerzsze mięso. Nawet najlepszy kucharz nie zrobi dobrego dania z kiepskich składników.
Doradziłbym też unikać stosowania tych samych sosów do przekąski i głównego, a jak ktos już coś takiego zamawia to kelner powinien o tym poinformować. Ja zamówiłem cos co w sumie nie powinno miec ze sobą wiele wspólnego, a obydwa dania smakowały tak samo.

Nie lubię tez takiego sprawiania wrażenia eksluzywności przez dekorowanie albo małą ilość na dużym talerzu.
Co z tego, że danie położone jest na jakiejś tam trawie, gdy naprawdę smakowo nie zaskakuje w żaden spsób?

A ten przykład ze schabowym najlepiej pokazuje strategię własciciela. Dania mają się nazywać dziwnie i ładnie wyglądać, bo schabowego z pysznymi ziemniaczkami, którego ktos by pochwalił to pewnie nie jest już tak łatwo zrobić :)

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 16 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość